Agility

 

En hundesport med høj fart og højt humør hos både hund og fører!WP_20141025_011

Agility er opstået i 1970’erne i England som pauseunderholdning under konkurrencer i ridebanespringning. Siden 1988 har agility været en officiel gren af hundesporten herhjemme.

I agility skal hunden uden snor, med tilråb og kropsprog fra føreren, ledes gennem forhindringer (min. 12 og max. 29 stykker), der skal tages korrekt og i den rigtige rækkefølge. Den hund, der gennemfører banen på kortest tid og med færrest fejl, vinder.

Agility kræver et tæt samarbejde og fin forståelse mellem hund og fører med. Lydighed og træning er nødvendig, før du kan slippe hunden fri på agilitybanen hvis du vil have et godt resultat ud af det og  allervigtigst undgå, at hunden kommer til skade. Generelt skal agilityhunden være sund og rask for, at den kan klare de mange spring, smidigheds – og balanceøvelser.

I agility er der to klasser, henholdsvis agility og spring. I agility-klasse indgår alle forhindringerne, mens der i springklassen ikke indgår kontaktfeltsforhindringerne (A’et, balancen samt vippen) og bordet.

Hundene inddeles i tre størrelser, som ikke konkurrerer indbyrdes:

Små hunde med skulderhøjde under 34,99 cm

Mellemstore hunde med skulderhøjde mellem 35 og 42,99 cm

Store hunde med skulderhøjde over 43 cm

Man konkurrerer i klasserne: I, II, III samt åben i henholdsvis agility- og springklassen.

Du behøver selvfølgelig ikke deltage i konkurrencer – det er helt op til dig! Vi har i DcH Bjerringbro en god blanding på holdene af konkurrenceagilityførere og hyggeagilityførere, der uanset ambitionsniveau er enige om, at agility er en afvekslende og underholdende træningsform for både hund og fører.

Vi har flere hundeførere, der synes, at lydighedstræningen og agility komplementerer hinanden fint og derfor træner fast på både lydigheds-og agilityhold.

Vi tilbyder træning for begyndere, let øvede samt øvede agilityekvipager.Billeder fra Ilse 014

Da et vist niveau af lydighed er nødvendigt for at kunne slippe en hund løs på agilitybanen, skal du minimum have trænet på et niveau svarende til vores D-klassen, inden du kan komme på et agilityhold som begynder.

Det er nødvendigt, at din hund er tilstrækkeligt udvokset, inden du begynder agilitytræningen. Der er forskel på, hvor hurtigt de forskellige racer er færdigt udvoksede, men som hovedregel gælder, at man skal være forsigtig med at træne agility med hunde under 12 måneder. Man må ikke stille op i en konkurrence før hunden er fyldt 18 måneder.

Comments are closed