RallyO

 

Rally lydighed eller rally O (forkortelse for Rally Obedience) er en kombination af traditionel lydighed og agility. Rally blev første gang præsenteret for den amerikanske kennelklub i 2000 og kom til Danmark og nåede efter ca. 4-5 år til Danmark.

I rally O er det positive samarbejde mellem hund og fører i fokus, og i modsætning til i den traditionelle lydighed er det i rally O i den grad tilladt at tale til hunden, rose den og bruge hånd- og kropstegn. Målet er en glad hund, der med halen højt i vejret følger og adlyder sin fører gennem en bane med forskellige skilte, der fortæller, hvilke øvelser, der skal udføres.

Banen med ca. 10- 20 øvelser skal gennemføres korrekt, i flydende tempo og på kortest mulige tid.

Der findes i alt ca. 87 forskellige øvelser i varierende sværhedsgrad og med meget forskellige øvelser, nogle er blot en vending, andre zig zag mellem kegler, mens andre er meget komplekse.

Man konkurrerer i 5 forskellige klasser: Begynder, Øvet, Ekspert samt Champion. Desuden er der i DcH en åben klasse, hvor alle konkurrerer mod alle uanset, hvilken grundklasse man tilhører.

Rally O er tænkt som en sport for ALLE, f.eks. er der ikke samme krav til præcision i udførelsen af øvelserne, som der er i lydighedsprogrammet.

 

Hos DcH Bjerringbro har vi et lille hold rally O-entusiaster, der er selvtrænende.

Hvis du er interesseret i at prøve rally O, skal du kontakte Agility-Rallyudvalgets formand. For at træne rally kræves et vist niveau af lydighed, du skal derfor først have gennemgået lydighedstræning, der som minimum modsvarer vores D-klasse.

Comments are closed